Bizi Takip Edin!

KOLOMBİYA KAHVELERİNİ TANIYALIM

Sanmayın ki filmlerde gördüğünüz gibi Kolombiya ülkesi yalnızca suç kartelleri ile ünlü değil. Kolombiya’nın dünyaca ünlü bir ürünü var. Kolombiya kahveleri, dünyanın birçok ülkesinde beğenilen ve severek tüketilen bir kahve türüdür.

Bu yazıda Kolombiya kahvelerinin dünya çapında neden bu kadar ün yaptığını öğreneceksiniz.

Kolombiya kahvelerinin özelliklerini anlatmadan önce tarihine kısaca bir göz atalım.

Başlıklar

Kolombiya Kahvesinin Tarihi

Kahve ilk olarak 15. Yüzyılda keşfedildi. Keşfedildiğinden bu yana ticaretle birlikte birçok ülkeye kahve çekirdekleri taşındı. O ülkelerden birisi de Kolombiya’dır. 1800’lü yılların başında Kolombiya ülkesi yapılan ticaretlerle kahve meyvesi ile tanışır.

20. yüzyılın başlarında kahveye olan talep artmaya başladı. Kolombiya ülkesi de bu ticarette geri kalmamak adına, kahve ağacı yetiştirmeye hız vermişti. 1723 yılından 1835 yılına kadar ülke dışına kahve ihraç edilmedi. Daha çok iç piyasanın ihtiyacı karşılandı. 1835 yılından sonra ilk olarak ABD’ye kahve ihracı başladı.

Artık Kolombiya, kahve ticaretinin önde gelen ülkelerinden birisi olmaya başlamıştı.

Kahve ticaretinin kurumsal hale getirilmesi adına ülkede, Ulusal Kahve Yetiştiricileri Federasyonu kuruldu. Federasyon hükümet tarafından yasal hale getirildi.

Böylece Kolombiya ülkesi, kahve ihracatının dünya genelinde merkezi haline geldi.

Günümüzde de bu unvanını korumaya devam ediyor.

Kolombiya Kahvesinin Tipik Özellikleri

Ülkede kahve çekirdekleri genel olarak küçük çiftliklerde yetiştirilir. Kolombiya ülkesi büyük yüzölçümüne sahip olduğu için bölgesel olarak kahve yetiştirilen alanlarda hasat zamanı farklı aylarda yapılır.

Farklı iklim özelliklerine sahip alanlarda yetiştirilen Kolombiya kahve çekirdeği, aşağıdaki özelliklere sahiptir:

  • Yumuşak ve dengeli bir tada sahiptir.
  • Asidik seviyesi orta düzeydedir.
  • Parlak ve canlı bir demleme özelliği sergiler.
  • Kırmızı meyveler, tropik meyveler, çilek, elma ve karamel tatlarına sahiptir. Bazı türlerinde çikolata ya da baharat tadı daha yoğundur.

Kolombiya filtre kahve yoğun tadı ve aromasıyla tüm dünyada büyük bir beğeni kazanmıştır.

Buradan dünyaya yayılan kahve çekirdekleri ile yapılan filtre kahve, birçok kahve severin beğeniyle içtiği kahvedir.

Espresso tiryakilerinin vazgeçemediği tatlardandır. Diğer kahve türleri ile harman yapıldığında daha yoğun bir lezzet elde edilebilir.

Her ne kadar süt ve benzeri gıdalarla yumuşatılmaya ihtiyaç duymasa da, sütle ve benzeri gıdalarla da tüketilebilir.

Scroll to Top

HEMEN İLETİŞİME GEÇİN!